Ishockey er best av alle aktiviteter til å gi barn mestringsfølelser,
sporten har målt at barna opplever mellom 5 og 8 på hver eneste trening!
LES
Ishockey ER
BEST FOR BARN
en artikkelen som er skrevet i Aftenposten
Ishockey er også den idretten som gir barna mest
koordinasjon, motorutvikling, balansetrening!
ishockey er som avansert turn, men bare i bevegelse sies det…
Hvis andre aktiviteter sammenlignes med ishockey når det gjelder mestringsfølelser,
kan det sies at i en vanlig ballidrett, eks. som fotball, håndball, basket, volleyball osv…
så opplever barn bare 1 mestringsfølelse hver 8 eller 10 trening…
så vi er jo stolt over aktiviteten vår.
Hvis dere liker ishockey, og har lyst til å fortsette etter jentehockeydagen, så
er det på skøyte og hockeyskolen jentene må fortsette til de holder det nivået som jentene trenger for å begynne på årslaget til jentegruppen sin. På skøyte og hockeyskolen får alle barna 2 stk. GRATIS prøveganger, for å se om dette er noe for dem. (Hockeyen skal ikke lure noen å betale før de får begynne med ishockey, derfor gir vi 2 gratis prøveganger, for at barna/jentene skal finne ut om det er gøy, er det gøy kan de fortsette, normalt tror vi at 97% synes det er gøy og fortsetter)
HER melder dere på skøyte og ishockeyskole
På skøyte og hockeyskolen får dere også låne hjelm med gitter og skøyter til å begynne med, helt til dere finner ut om dere vil fortsette etter disse 2 gratis prøvegangene (erfaringen sier at barna kjenner om det er gøy, allerede etter 2 ganger, da er det bare å være med videre, og investerer selv i nødvendig beskyttelseutstyr. Til og begynne med er det en sort hjelm (klubbfarve) og et par med hockeyskøyter MED snøring… Hjelmen er justerbar og kan brukes i et par år, og skøytene bør være snøre hockeyskøyter, og kan være en liten lillefinger for store i hælen, slik at det er litt å vokse i)
Vår skøyte og hockeyskole er for både jenter og gutter. Det er en 6 eller 7 nivåers skole, og det finnes ingen snarvei på nivåene, for i hvert nivå skal man lære seg ting før man går til neste nivå (grunnen er at vi ikke ønsker at noen barn skal få følelsen av å bli sist i hver øvelse som vi har. Vi ønsker å bygge barna, ikke motsatt. I hvert nivå er alle like gode, når man blir bedre, så flyttes spilleren fremover til neste nivå. På skøyte og ishockeyskolen har jentene egen garderobe, men ute på isen er det sammen med alle andre barn. MEN når jentene når nivå 4, etter et par ganger der, så får jentene muligheten til å være med på både jentelaget sitt +vskøyte og hockeyskolen for ekstra trening i en periode for å bli bedre, og komme opp på nivået til årsgruppen sin for jenter.
Litt om sporten ishockey og jentehockey
Jentehockey er nå verdens raskest voksende idrett,
og vi i Stavanger Hockey håper at flere lokale jenter blir med i sporten vår, fordi vi trenger dere med på laget.
Viktig å fortelle dere foreldre er at i jentehockey er det ikke lov med hockeytaklinger/kroppskontakt osv.
pluss at hockeyspillere er så godt beskyttet… som gjør at Ishockeysporten er langt, langt nede på listen over idrettsskader.
… det hele starter med et par skøyter + en hjelm med gitter… og så er man i gang.
Etter hvert som farten øker, og jentene komme oppover i høyere nivåer, anskaffer dere utstyret trengs,
noe som ikke er noe stor kostnad. Utstyret kan brukes over flere år.
I ishockey er det først og fremst fart, teknikk og spill som er hovedfokus.
Og siden ishockey er verdens raskeste lagsport, og at det trenes mye og skikkelig,
gjør at man har fokus på holdninger, kosthold,
Litt om jenterekrutterings dagene i Stavanger
Nå i høst skal vi arrangere flere jenterekrutteringsdager, første weekend er den 8 og 9 oktober. Deretter skal vi ha også en weekend i november og en i desember og en i begynnelsen av januar 2017.
Hvert år, i begynnelsen eller i slutten av høstferien har Stavanger vært med i flere år å feire denne jenteweekenden sammen med resten av hockeyverden. Men også i Norge arrangeres det en slik jentehockey-weekend. Men vi kan nevne Sverige, Danmark, Finland, USA, Canada, Thailand, Spania, New Zeeland, Australia osv… dvs i alle land hvor det finnes ishaller.
Meningen med denne jentehockey-weekenden er at sporten hockey ønsker at flest mulig jenter skal få mulighet til å smake/få smaken/bli kjent med ishockeysporten. Og kanskje, hvis jentene liker aktiviteten vår, og at det ga mersmak, og selvfølgelig ved at også foreldrene følger opp, slik at jentene kan fortsette hos oss ved å delta på skøyte og hockeyskolen frem til de blir overført til årslaget for jentene som de tilhører.
Stavanger har blitt dominerende i jente/kvinnehockeyen i Norge, noe som vi er veldig stolt over…
vi er allerde mange jentespillere i Stavanger, men ønsker mange flere med oss. Vi lager bare flere jentelag i klubben etterhvert som vi blir flere spillere. Alle jentene får være med, og alle jentene spiller like mye. Fordi det er ikke når vi er yngre det gjelder å vinne, det er når vi blir store.
Stavanger Hockey, og jentehockeyen
> vi har flest jentehockeyspillere i Norge, og kanskje et av de lagene i Europa som har mest spillere.
> Vi har rene årslag fra 6 år og oppover til vårt kvinnelag. Vi har fokus på å rekruttere til rene jente årslag.
> Vi har vinner stadig viktige mesterskap som ungdomsmesterskap og turnering med våre jente ungdomslag og kvinnelag.
Hvorfor jentehockey?
> Kanskje også pga VI er best av alle aktiviteter til å gi barn mestringsfølelser + koordinasjon og motorutvikling, og balansetrening!
> Barn som går i ishockey opplever mellom 5 og 8 mestringsfølelser på hver eneste trening (Husk at ishockey er også en en type ballidrett… derfor kan vi sammeligne oss med andre mer typiske ballidretter som fotball, håndball o.l. hvor det er målt at barna der opplever bare/kun 1 mestringsfølelse på hver 8 eller 10 trening… Da skjønner dere hvor det finnes flest mestringsfølelser, hvis det betyr noe for dere…
> Les: BEST FOR BARN artikkelen i Aftenposten.
> Nettverksbygging… Ishockey er en områdesport, kanskje noe av det beste når det gjelder barns nettverksbygging. Jentehockey spillerene kommer fra hele byen og distriktet rundt Stavanger, slik at vennskap utenfor eget nærområde bygges veldig fort, for det blir fort mange venner, når årslaget til jentegruppen blir 25 og 30 spillere eller flere. Jentene/barna lærer fort å bli kjent med de som er 1 eller 2 år eldre enn seg selv, eller årsgruppen under.
Morsomt skal vi ha det på jentehockey… og det har jentene i sporten vår…
etter hvert som de vokser til, vil de trene mye, og det sosiale i laggruppene vil bety mye, at de har det veldig sosialt og godt imellom seg…
Jentene bygger store venne-nettverk veldig lett,
fordi hockey er en områdesport, slik at jentene blir kjent med andre jenter fra hele distriktet… de vil få venner i alle bydeler
som kan være veldig gøy og som alle deres familier vil verdsette som noe av det beste å spille hockey.
Gode jentehockey holdninger
som er akkurat holdninger som vi har i hockeysporten har, og som vi er så stolte over… dvs ALLE ER LIKE VIKTIGE, uansett bakgrunner… alle er likestilte… MEN vi har fokus på at laget er det viktigste, og hvor mye vil du gi av deg selv for laget…
Jentehockey i Stavanger er meget bra… og klubben fokuserer mer og mer på jenter
vi har masse spillere på alderbestemte landslag og kvinnelandslaget. Likestilling er en selvfølge i Stavanger, jentene trener like mye som guttene i samme alderstrinn oppover, og mengdetreningen gjør at vi kan levere inn spillere til norske landslag på den måten vi gjør i dag og i de neste 10 årene ihvertfall… og deres jenter som begynner hos oss gjennom en JENTEHOCKEYDAG eller via skøyte og hockeyskolen, skal bringe dette videre for fremtiden…
mer informasjon om Jentehockey i Stavanger kommer